Védjük otthonunkat, tegyünk a betörések ellen

Kössön lakásbiztosítást otthonára!Minden ember rémálma, hogy betörők járnak az otthonában. Nemcsak anyagilag, de lelkileg is nehéz feldolgozni, ha a privát szféránkba idegenek hatolnak be. Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Kriminológiai Intézet néhány éve végzett kutatása alapján megállapították, hogy a betörők leginkább a családi házakba szeretnek bejutni, hiszen ott kevesebb a szomszéd, így nem keltenek nagy feltűnést. A felmérés alapján a családi házak után a társasházi lakások következnek, majd a panellakások és a sorházi lakások.
Mit tudunk tenni, hogy a lehető leghatékonyabban megelőzzük az ilyen helyzet kialakulását? Nézzük a lehetőségeket…

Nyilvánvalóan a  leggyakoribb módja a betöréseknek a nyílászárók megrongálása, ami az ajtók és ablakok befeszítését vagy benyomását jelenti. Emiatt célszerű a nyílászárókat érzékelővel ellátni, kivétel nélkül az összeset. Ez a társasházaknál is fontos, különösen, ahol erkély van, hiszen egy kültéri mozgásérzékelővel kiegészített riasztó nagyon meg tudja nehezíteni a betörők dolgát. Extra védelemért pedig érdemes a vagyonvédelmi rendszeren túl olyan ajtókat és ablakokat választani, amelyek több ponton záródnak, így jóval nagyobb biztonságban tudhatjuk az otthonunkat. 

Érdemes beruháznunk egy riasztóberendezésre és ezt jól látható helyre elhelyezni, hogy a betörők jól lássák, hiszen ez is elriaszthatja őket. A kamerarendszer önmagában kevés, a tapasztalt betörők ugyanis tisztában vannak vele, hogy a kamerák általában egy, a lakásban lévő fizikai eszközre rögzítik a felvételt, amit, ha megtalálnak, magukkal tudnak vinni. Biztonságosabb megoldás lehet, ha a riasztó és a kamerarendszer be van kötve a távfelügyeletre, vagy felhő szolgáltatást választunk a rögzített felvételek tárolására, hiszen amint megszólal a riasztó, a betörőnek csak pár perce van az ingatlanban maradni, ugyanis perceken belül a helyszínre érkeznek a járőrök, és a kamerafelvételek is biztonságban vannak.

Amennyiben családi házban vagy kertes társasházban élünk, a tuják és a magasra nővő, sűrű növények búvóhelyet biztosíthatnak az illetéktelen behatolóknak , hiszen elrejtik a mozgást az ingatlanunk körül és a kertben is.

Nem utolsó sorban pedig mindenképpen kössünk teljes körű otthonbiztosítást mind az ingatlanunkra, mind a benne található ingóságokra. 

Tudjuk otthonunkat, ezáltal magunkat és családunkat is biztonságban: E-Otthonbizositas.Hu



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft