Mabisz: több százmillió forint kárt okozhattak az április 25-26-i szélviharok
2020. április 28., kedd
A biztosítók az elmúlt hétvége szélviharai után több százmillió forintnyi kárral számolnak, kifizetéseik összege az időjárás miatt idén már majdnem akkora, mint tavaly a nyári viharszezont követően - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel kedden.
A Mabisz összesítése szerint csaknem másfélezer káreseményről értesültek a biztosítók, és nem zárják ki, hogy lesznek még újabb bejelentések. Az eddigiek alapján a viharok elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyét érintették, különösen Mátészalka és Fehérgyarmat környékét, illetve Debrecent, de Budapesten és Pest megyében, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Borsodban és Hevesben is voltak károk. A rendkívüli időjárás főképp tetőket és kéményeket rongált meg - írták.
  
A közlemény szerint a február közepén bekövetkezett időjárási katasztrófa után csaknem 3 milliárd forintot fizettek ki a biztosítók, és még nem kezdődött el a nyári viharok időszaka, amely tavaly májustól augusztusig 4,1 milliárd forint kárt okozott.
  
A biztosítók tapasztalatai szerint az online megoldások iránt az utóbbi hetekben egyre nagyobb az érdeklődés. A Mabisz ezért arra számít, hogy a biztosítási ügyintézésben is felgyorsulhatnak a fejlesztések, és teret nyerhetnek az ügyfélbarát megoldások.
 
Forrás: gondola.hu

Kérjük, tekintse meg biztosítási termékkínálatunkat: 


Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft