A biztosításon való spórolás jelentős kockázatoknak teheti ki a vállalkozásokat

Biztosítsa vállalkozása vagyontárgyait!A legfrissebb adatok szerint a brit vállalkozások fele alulbiztosított lehet. Az Aviva által megosztott Risk Insights jelentés alapján a megkérdezett vállalkozások 21%-a csökkentette, vagy tervezte mérsékelni a biztosítási fedezetek körét az elmúlt 12 hónap során. Ha ez a helyzet az Egyesült Királyságban, vajon milyen képet mutathat hazánk e területen?

Fontos kiemelni, hogy a biztosításon való spórolás jelentős kockázatoknak teheti ki a vállalkozásokat, így, ha van olyan terület, amelyről elmondhatjuk, hogy nem érdemes kevesebbet költeni, - főleg nem ebben az időszakban - az a biztosítás.

A magas inflációra, a munkaerőhiányra, az ellátási lánc problémáira, valamint az üzletmenet folytonosságának megszakadására tekintettel egyaránt fontos, hogy megfelelő biztosítási fedezettel rendelkezzen egy vállalkozás. 

A 2022-es év folyamán a költségnyomás válsággá fejlődött az egész brit gazdaságban. Miközben sok vállalat kockázati profilja jelentősen megváltozott, jelentős részük nem tett lépéseket annak érdekében, hogy biztosításuk megfeleljen a mai működésüknek.

„A vállalkozások túlságosan is tisztában vannak a gazdasági nyomás működésre gyakorolt hatásával, de sokan talán nem értékelik az infláció vagy az ellátási lánc megszakadásának a megfelelő biztosítási fedezet hiánya szempontjából súlyosbodó hatását." – állítja Adam Winslow, az Aviva általános biztosításokért felelős vezetője, hozzátéve: „A kkv-k körében az alulbiztosítottság nem új keletű dolog, de az általa jelentett veszély most kritikus pontra jutott."

„Valós kockázatot jelent az alulbiztosítottság az üzletmenet folytonossága szempontjából." – fejtette ki Winslow. Az Aviva adatai szerint egy 10 000 fontot meghaladó értékű kárigény az Egyesült Királyságban minden tizedik kisvállalkozást tönkretenne - ez országszerte mintegy félmillió kkv-t jelent.

Nem szabad megvárni, hogy nagyobb baj történjen. A vállalkozások jövőjét érdemes már ma biztos alapokra helyezni, és a megfelelő biztosítással, valamint a valós kockázatoknak megfelelő fedezetekkel ellátni! 

Kérdése van? Keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeken:

E-mailben: info@eurorisk.hu

Telefonon: 06-1-585-8888

Eurorisk, egész évben az Ön biztonságáért!



Call Center: 06 1 585 8888 E-mail: info@eurorisk.hu
Minden jog fenntartva © 2013 Eurorisk
Utolsó frissítés: 2024.03.21
PoweredBy: SK Trend Kft